Hidup Saya Bersama 4life

Wednesday, 9 July 2014

Kumpul Bonus untuk Hari Raya

Memandangkan hari raya yang tinggal beberapa hari lagi, saya ingin mengajak dan mempelawa rakan-rakan di luar sana untuk mendapatkan "Bonus Hari Raya" melalui syarikat yang menawarkan pendapatan lumayan dengan modal yang sangat rendah.

MENGAPA KITA PERLU SERTAI SPSHOPS INI?

Spshops ini adalah sebuah syarikat yang ditubuhkan pada tahun 2008 lagi. Pada 1 April 2014, syarikat telah melancarkan 1 laman web rasmi portal pengiklanan. Web tersebut seakan-akan mudah.my, alibaba.com, ebay.com, amazon.com.






Apa itu SPShops? 

SPShops.Com atau SP Club International Sdn diasaskan pada tahun 2008 dan berdaftar dengan ROC di Malaysia dengan nombor pendaftaran 853130-H dan beralamat di No 69 Jalan Cyber 1B/3, Cyber Vally Commercial Centre, Cyberjaya, 43800 Sepang, Selangor.

SPShops diasaskan oleh Encik Adnan Ismail yang juga bertindak sebagai CEO SP Club International. Beliau berpengalan puluhan tahun dalam dunia direct marketing dan juga terbabit dalam membangun software dan backoffice untuk syarikat tertentu malah juga merupakan orang yang bertanggungjawab membangunkan perisian SPShops.

Laman SPShops ini dibina bermula pada tahun 2012 selaras dengan visi beliau untuk memiliki sebuah empayar perniagaan online mirip Mudah.My Ia mengambil masa sekitar dua tahun untuk disiapkan. Namun berbeza dengan Mudah.My En Adnan membangunkan syarikat yang 100% bumiputra ini dan berhasrat untuk berkongsi keuntungan syarikat dengan orang ramai yang menyertai syarikat samada sebagai reseller, merchant atau pelanggan dan membantu perkembangan syarikat ini. Harapan beliau adalah untuk menyaingi Mudah.My secara sihat selain membantu masyarakat.

Kelebihan yang ada pada spshops ini adalah:

    • Kita boleh iklankan apa-apa sahaja produk yang kita ada dan kita boleh  mengubah suai semula     iklan yang telah kita post bagi nampak lebih menarik.
    • Jika ada ahli yang klik pada iklan yang kita tawarkan, kita ada dapat   RM0.01 per klik.
    • Spshops juga menawarkan komisyen bagi ahli-ahlinya yang berjaya memperkenalkan spshops       ini kepada orang ramai. Contohnya, anda ajak seorang kawan anda join pakej RM10.00, syarikat     akan member upah kepada anda sebanyak lebih kurang RM5.00 (50% daripada pilihan pakej  yang diambil.
    • Di samping itu juga, setiap ahli yang tidak menaja pun boleh mendapat limpahan bonus daripada     ahli yang aktif di dalam network mereka sendiri. Contohnya upline anda rajin menaja, anda juga       akan terima limpahan bonus dari upline anda juga. Susunan ahli baru adalah automatik disusun  oleh syarikat.
    • Bonus limpahan tersebut kita boleh dapat sehingga level 20.
    • Anda boleh 5D (duduk diam-diam dapat duit) tapi jangan mengharapkan anda cepat akan menerima hasilnya. Anda kena bersabar. Tapi kalau anda nak kan hasil yang cepat, cuba usahakan menaja orang. Paling mudah pakej RM10.00. Kata lah anda menaja orang seramai 10 orang pakej RM10.00, bonus tajaan sahaja sudah RM50.00, dan bayangkan jika kesemuanya upgrade level ke pakej RM160.00, berapa anda akan dapat? 160 x 10 = RM1600.00, 50% dari  1600 = RM800.00

So  berbaloi ke tak? Cari seberapa ramai yang ada RM10.00. Dan begitu juga dengan downline anda membuat perkara yang sama.

Kenapa anda perlu join ?

  • *                  Modal yang sangat rendah
  • *      Sistem matematik yang dikawal oleh komputer dan tidak akan menipu.
  • *      Bonus akan masuk ON THE SPOT
  • *      Sangat mudah
  • *      Sangat berbaloi
  • *      Baru 3 bulan operasi dah cecah 170 ribu orang


Modal RM10 sahaja. Dia ada pakej RM10, RM50 dan RM100. Untuk dapat limpahan bonus matriks digalakkan join semua pakej dengan modal RM160.
Tetapi RM10 pun memadai pada peringkat awal ini. Ajak ramai-ramai join. Modal pejam mata pun boleh sertai.


Berdasarkan jadual diatas, walaupun anda join pakej paling rendah iaitu RM10, namun anda juga berpeluang dan berpotensi untuk meraih sehingga 1 juta dengan syarat dapat menaja 12 orang dalam masa 30 hari

Sekiranya anda gagal dan hanya mampu menaja mak dan ayah jer... so anda masih juga berpotensi untuk raih keuntungan sebanyak RM20,000 (cukup 10 level) . 

Dan jika anda gagal / pasif / bosan/ malas nak menaja langsung / memang takder kawan kat dunia ni...anda tetap berpotensi untuk meraih keuntungan sebanyak RM1,000 bila cukup 10 level di bawah anda kerana syarikat mengunakan system matriks. 

Potensi income mengikut pakej yang diambil. buat culculator sendiri. congak2. bahagi, tolak , campur, kali akhirnya still untung gakkk...hahahahahaha..modal kecik jer ...RM160 ..lebih murah dari harga petrol kereta anda sebulan.

Terpulang kepada anda untuk bertindak. Kami hanya ingin berkongsi peluang sahaja. Maafkan saya jika ayat saya tadi ada menyinggung sesiapa. Sesungguhnya saya manusia biasa yang melakukan kesilapan.
Jika anda tidak berminat menyertai kami, kami mengharapkan doa daripada kalian.
 Amin.. Terima kasih.

Kepada yang berminat, boleh isikan maklumat di bawah:

Username pilihan :

Alamat email:

Nama Penuh :

No. Kad Pengenalan:

Nombor Telefon:



Penaja Anda


SMS / WHATSAPP KEPADA SAYA : 012-7518195 (ruziatun)
Lawati web  : https://www.spshops.com/


Tuesday, 17 June 2014

MODAL SERENDAH RM10.00, TIDAK MENAJA PUN BOLEH MENDAPAT KEUNTUNGAN.

Perniagaan yang baru saya perolehi, apabila meneliti pengurusan dan perjalanan perniagaannya, memang mudah dan murah. Setiap orang daripada kita boleh menjalankan dan menyertainya.



ini web yang boleh kita lawati.

https://www.spshops.com/ruziatun





Dengan hanya bermodal RM10.00, ada potensi perolehi pendapatan sampingan.




Antara potensi keuntungan yang boleh kita dapat.






testimoni yang terindah.....

 LINK QUICK:    
RUZIATUN SAION   (Edit)
Last Ditandatangani Dalam2014/6/17 2:16:20
Alamat IP208.43.208.66
Wallet
E-Wallet6.00
R-Wallet0
Menebus-Wallet1.50
Maklumat Minggu
Minggu16 Jun 2014 to 22 Jun 2014
Minggu StatusODD
MAKLUMAT
KeahlianPelanggan
Penggunaruziatun
NamaRUZIATUN SAION
Tarikh Pendaftaran16 Jun 2014, 20:54
Promosi Webhttps://www.spshops.com/ruziatun
Penaja3
Penaja aktif0

Ni bukti web saya, baru joint sehari, saya dah dapat RM6.00. sape nak bagi....



Antara barangan yang dijual di sini.



Plan Biz yang umphhhh....





Ini yang penting, ada Sijil Halal lagi.....


Tak menaja pun boleh dapat income kalau berani dan yakin.



Jom ramai-ramai kita bersama-sama menjadi yang terawal...

Untuk yang berminat boleh SMS/WhatsApp ke : 012-7518195                                                                                          (Ruziatun)



Sunday, 15 June 2014

SELAMAT DATANG....KE POLITEKNIK MERLIMAU, MELAKA.


POLITEKNIK MERLIMAU.......

Salah satu Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) yang tidak asing lagi buat kita. IPTA yang paling dekat dengan kediaman kami, kalau dikira dari Batu Pahat, Johor ke Merlimau, Melaka hanya mengambil masa satu jam perjalanan dengan jarak lebih kurang 65 kilometer.

Tarikh 16 Jun 2014, bermulalah perjalanan puteri sulung sebagai mahasiswi di Politeknik Merlimau dengan mengambil jurusan  Diploma Pengurusah Hotel dan Katering. Tempoh pembelajaran selama 6 semester bermula Jun 2014 hingga Disember 2016.


Di Jabatan Hospatiliti inilah mereka yang mengambil kursus Pengurusan Hotel dan Katering akan menimba ilmu terutama di dalam bidang masakan dan pengurusan perhotelan.


Sesi Semasa : JUN 2014 || JUN2014

Maklumat Pendaftaran Online 

Nama:NURULHIDAYAH BINTI IDRIS
No Kp:960907015496
No Pendaftaran:14DHK14F1019
Program:Diploma Pengurusan Hotel dan Katering
Jabatan:Jabatan Pelancongan Dan Hospitaliti
Kelas:DHK1A
Tarikh Lapordiri:15 Jun 2014
Masa Lapordiri:8:30 Pagi
Sesi Mula:JUN 2014
Sesi Tamat:DISEMBER 2016
Maklumat Kamsis
Blok Kamsis:V2
No Bilik:V2319
No katil:A



Setelah bayaran dibuat di Bank Islam Malaysia Berhad, kita boleh mencetak Maklumat Pendaftaran Online dalam tempoh 24 jam daripada masa transaksi bank. Daripada pendaftaran ini, kita akan menerima semua maklumat mengenai kursus dan asrama yang disediakan.

Sebelum melaporkan diri  untuk belajar, macam-macam persediaan yang kena lakukan.


Borang pemeriksaan doktor siap sudah... kalau taknak tunggu lama, boleh aje pegi ke klinik swasta. Macam anak saya ni pun, dia ke Klinik Nur, Batu Pahat. Dengan bayaran sekitar RM50.00, semua urusan boleh diselesaikan dalam masa yang singkat.




Antara dokumen-dokumen yang kena siapkan.
1. Borang HEP 1 - Borang Maklumat Peribadi Pelajar
2. Borang HEP 2 - Laporan Pemeriksaan Kesihatan
3. Borang HEP 3 - Kebenaran Bius (Anaesthesia) dan  Pembedahan
4. Borang HEP 4 - Ikrar Pelajar dan Lepas Tanggung
5. Borang HEP 5 - Akuan pelajar
6. Borang HEP 6 - Aku janji pelajar

Hari pendaftaran dah tiba... 16 Jun 2014, bermula jam 8.30 pagi...
Barang-barang yang dah siap sedia nak dibawa..

Masa mula-mula sampai.....masih kat parking lagi..



Berposing di dalam bilik asrama......


Permandangan dari atas blok asrama KAMSIS.


Suasana semasa pendaftaran dan mengambil kunci bilik..


Nombor bilik yang ditetapkan oleh pihak Politeknik.

Tengah sibuk mengemas almari dan pakaian yang dibawa.  Dua orang nenek tengah kepenatan sebab bilik cucu di tingkat 4.


Suasana tempat letak kereta yang nampak lengang setelah ramai ahli keluarga pulang apabila urusan pendaftaran selesai.






 Semasa makan tengahari, sempat juga bersantai di Pantai Kuala Merlimau, makan ditemani hembusan angin laut yang nyaman.....

Perasaan mak & ayah yang bercampur baur, ada gembira, ada sedih, ada suka, ada duka, ada hiba.....





Saturday, 3 May 2014

CUTI SEMPENA HARI PEKERJA- "JALAN-JALAN KE TAMAN NEGARA PULAU KUKUP"

1 Mei 2014, kami semua bercuti sempena Hari Pekerja / Hari Buruh. 

Setelah memenuhi undangan majlis perkahwinan anak sepupu di Taman Orkid, Skudai, Johor, kami sempat melawat dan menikmati satu lagi tempat menarik di Negeri Johor iaitu Taman Negara Pulau Kukup, Pontian, Johor.



 Keseronokan menaiki bot dengan hembusan angin sepoi-sepoi bahasa.

 Ini permandangan sangkar ternak ikan.







 Permandangan keelong tempat menternak ikan.





 Pemandu bot sedang menjalankan tugasnya.

 Ketenagan air laut, permandangan dari dalam bot.


 Kelihatan permandangan perkampungan nelayan Pulau Kukup yang majoriti penduduknya adalah nelayan.


Anak-anak yang seronok dapat berjalan dan mendapat pengalaman baru. 
Jeti untuk ke Taman Negara Pulau Kukup.

Pelancong sedang beratur untuk menaiki bot.

Gerai menjual barangan hasil nelayan di kawasan keelong ternakan ikan dalam sangkar.




Kelihatan ikan yang diternak dalam sangkar.


Anak-anak yang tetap seronok walau kali ni jalan tak berapa jauh.

Kepada yang ingin menikmati perjalanan menaiki bot ke Taman Negara Pulau Kukup ini, tambang untuk bot adalah :

RM5.00 seorang (Dewasa)
RM3.00 seorang (Kanak-kanak)


Jom jalan-jalan.......